woensdag, mei 04, 2005

Het is leuk werken bij Gaia !

Voor de uitverkiezing van het citaat van de week had onze jury slechts twee minuten beraadslagingstijd nodig. Het lag bestorven in de mond van Michel Vandenbosch, frontman van Gaia en dierenliefhebber par excellence. Gelezen in Humo: "Ik kan geen vleeseters tongzoenen, omdat door hun mond lijken zijn gepasseerd." Dat is niet alleen goor, maar het ruikt ook naar fundamentalisme. Doet me onwillekeurig terugdenken aan die Nederlandse imam die halsstarrig weigerde om Rita Verdonk, Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, de hand te schudden. Maar ja, late bekeerlingen ontpoppen zich vaak tot de grootste fanatici. Zie ook Paulus, voordien Saulus en gedreven christenvervolger. En Michel ? Die schuimde in zijn jongere jaren menige steakkermis in zijn Beerselse biotoop af. Met een uitgesproken voorkeur voor bleu.

Nu blijkt uit verschillende lezersbrieven in Humo dat Gaia het niet zo nauw met de werknemersrechten neemt. Onbetaalde overuren, gedwongen maar onbezoldigd zaterdagwerk, camerabewaking op de werkvloer, een directrice die voortdurend kleinerende e-mailtjes rondstrooit en een schuimbekkende Vandenbosch wanneer het werk niet snel genoeg vordert. Onnodig te zeggen dat het personeelsverloop bij Gaia schrikbarend hoog is.

Kortom, wie brengt Michel aan zijn botte verstand dat werknemers ook mensen zijn ? En dat mensen tot de klasse van warmbloedige zoogdieren behoren en bijgevolg evenveel bescherming en respect verdienen als een dolgedraaide dolfijn in Brugge of een getergde koe in Wallonië ?

Moeilijkheidsgraad van deze missie: nét iets moeilijker dan Osama Bin Laden tot een bezoekje aan McDonald's bewegen, hem een Big Mac voorschotelen en hem vervolgens een tong met Michel laten draaien.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ièmand zou Michel Vandenbossche eens beelden moeten laten zien van aalscholvers die hun jongen voederen. Natuurbeelden die ooit in een documentaire van National Geographic werden uitgezonden: mama aalscholver zet haar bek en haar strot wagenwijd open, en de jonkies mogen hun voedsel pikken, rechtstreeks uit de maag van mama.

Ièmand zou Michel Vandenbossche ook eens de National Geographic-beelden moeten laten zien van leeuwen die elkaar louter voor het plezier afmaken, omdat ze de ander niet kunnen luchten. Niet omdat ze concurrenten zijn voor een sekspartner of voor voedsel, nee, gewoon voor de lol.

Ik kap met plezier een emmer stront uit over de kop van een mens die mij komt vertellen dat dieren meer fatsoen hebben dan mensen!

Marc

mei 04, 2005 12:30 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

hmm, is het mogelijk dat dit toch een beetje een persoonlijke afrekening? Want alhoewel ik het eens ben met het standpunt over het tongzoenen, begrijp ik niet wat die werkomstandigheden te maken hebben. Misschien moet je je punt wat duidelijker maken: gaat het hier over 'Michel Vandenbosch van Gaia is een fundamentalist' of 'Michel Vandenbosch is gewoon een slechte mens want hij zuigt bijvoorbeeld zijn werknemers uit'? En dat laatste, van wie weten we dat dan?
Pieter

mei 04, 2005 12:43 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage