woensdag, juli 13, 2005

De fascist, freudiaans geduid

Principes zijn principes: geen nazitronies op deze blog. Waarom Filip De Winter dan tóch de moeite van een topic waard ? Las vandaag in De Morgen iets over een studie van de KU Leuven over nationalisme, onder de inspirerende leiding van professor emeritus Leo Lagrou. Een greep uit diens hooggeleerde bevindingen: “Nationalisten compenseren hun gebrek aan persoonlijkheid.” Voorts: “Mensen die niet tevreden zijn met zichzelf, zijn duidelijk vaker nationalist dan mensen die dat wel zijn.” En ook: “Mensen die racistisch zijn, blijken bijvoorbeeld ook vaker problemen te hebben met andere minderheidsgroepen, zoals homoseksuelen.

Ahum. Hopelijk heeft professor emeritus Leo Lagrou geen knieletsel opgelopen bij het intrappen van al die open deuren. Zijn bevindingen sloten echter wonderwel aan bij het verdict van het achtkoppige panel van Follow the Leader, een politiek debatprogramma van de Nederlandse Evangelische Omroep (EO) die ik meestal haastig wegzap. Vorige week één keer niet, want Filip De Winter was centrale gast. Filip’s praatjes vulden echter geen gaatjes, daar boven de Moerdijk: acht rode kaarten ! Het snoeiharde verdict: “U bent een salonracist. U leeft uw minderheidscomplex tegenover de Walen uit op andere minderheden”.

En hoe reageerde het Vlaams Belang op die pijnlijke afstraffing ? Neusknijpers aangebracht ? Dan kunt u nú veilig afdalen in de stinkende spelonken van het Vlaams Belang !

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage