maandag, februari 26, 2007

Oscar!

Wanneer u dit leest, zijn de jaarlijkse Oscars nog maar eens uitgereikt. Voor liefhebbers van de “betere film”, zoals u en ikzelf, meestal een non-event waar we met een wijde boog en met dichtgeknepen neus omheen lopen. Die spuuglelijke beeldjes zijn vaak voorbestemd voor trash on celluloid. Een geslaagde combinatie, daar niet van. Maar dit jaar liggen de kaarten anders.

Twee juweeltjes van filmkunst dingen dit jaar naar de gunst van de overjaarse en hersenverkalkte jury: “Babel” van de Mexicaanse regisseur Iñárritu, hier eerder al bejubeld, en “Das Leben der Anderen” van de vrijwel onbekende Duitse regisseur Florian Henckel von Donnersmarck. Nu al binnengeduikeld in de top 250 van The Internet Movie Data Base, en volledig terecht, wat mij betreft.

Vorige week hebben we dit meesterwerk met enkele vrienden ondergaan, en we zijn wel héél stil uit die Brusselse cinema geslopen. Verwacht u niet aan speciale effecten of adembenemende landschappen. Bereid u voor op troosteloze interieurs en grauwe stadsbeelden uit het voormalige Oost-Berlijn, zet u schrap voor het cynisme van ambitiegeile Stasi-officiers, wapen u alvast voor enkele onthutsende acteerprestaties in een huis clos op z’n Duits en laat uw ontroering de vrije loop bij de ontknoping. Tagline van de film:
Germans ! Even when they’re communists, they’re still Nazis !

Yep, Duitse cinema is weer sexy !

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage