dinsdag, juli 05, 2005

Tight bastard

Hoe rijker, hoe pinniger. Van Queen Liz is geweten dat ze op recepties steevast de goedkoopste wijn schenkt die in heur sjofele koninkrijk te vinden is (Liebfraumilch, Aldi, 80 eurocent per fles). En onlangs stuurde ze een paleismedewerker op pad om een Apple iPod te gaan kopen. Met de uitdrukkelijke opdracht om van de prijs af te pingelen. Mean old bitch.

En zaterdag, tijdens het bekijken van Live 8 in Londen, vond één van mijn vriendinnen Paul McCartney “toch zo een vreselijk zuinig mondje hebben”.

Welnu, Macca is een vrek. Zijn eigen dochter noemt hem onverbloemd een gierige zak. En ook David Gilmour, de stille weldoener uit de vorige post, vindt Macca een scrooge van de eerste orde. “Zit op één miljard euro, een waanzinnige hoop geld waarmee hij niks kan aanvangen.” Meer venijn leest u hier.

Macca is behalve gierig ook bijzonder inhalig. In de shop van zijn officiële website kan je terecht voor allerhande prullaria die voor een gespierd bedrag over de virtuele toonbank gaan.

En terwijl ik dit schrijf, schiet me nog een andere anekdote te binnen. Herinnert u zich nog die videoclip van Mull of Kintyre, die draak waarmee The Wings eind jaren 70 de hitlijsten èn onze trommelvliezen teisterden ? In die clip trok Zijne Meligheid een blik doedelzakspelers open, om daarna diezelfde bagpipers een kloot af te trekken. Die jongens hebben nooit één penny gezien. De eer om in zijn clip te mogen figureren, vond onze Sir ruim voldoende beloning.

En nu ik eraan denk: McCartney heeft ooit een duet met Michael Jackson gezongen ! The horror, the horror ! Hoe het nummer heette, weet ik niet meer. Wilde gok: She is mine. Hoe klef ook, de kassa’s rinkelden oorverdovend.

Penny Lane klinkt plots wel héél anders.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

The Girl is Mine, heette dat. Waarin Macca en Michael over een meisje kibbelen, met de volgende woorden:

Michael: The Girl is mine
Paulus: She's mine
Michael: No she's mine
Paulus: Mine mine
Michael: The girl is mine
Samen: The ga ga girl is mine.
Michael: She's mine
Paulus: No she's mine
(ad infinitum)

En nu maar hopen dat dit er niet in het Japans komt op te staan, want dan kunnen alleen maar Japanners en zij die voldoende kennis hebben van de Japanse taal mijn toch lang niet onterzake doende reactie lezen.

juli 05, 2005 4:42 p.m.  
Blogger Matador Mati zei...

Zeer terzake, molovich. Bloody to the point, in Japanese or otherwise. Paulus gets the quarry.

juli 07, 2005 2:35 a.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage