zaterdag, september 17, 2005

Ode aan Fientje

Op politici inhakken, het is makkelijk en goedkoop. Niet toevallig dat het - naast mopperen over het weer – hiertelande één van de populairste volkssporten is. Politici zijn echter ook maar mensen, hoe onaannemelijk dat ook moge klinken. Gun ze af en toe wat ademruimte en, vooruit, zelfs een plaspauze. En wees vooral niet te beroerd om ze een bloemetje toe te werpen wanneer ze een zeldzame keer goed werk afleveren.

Mijn bloemetje gaat deze week richting Fientje Moerman, Vlaams Minister van Economie. En van Ondernemen. Wacht: ook nog van Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel ! Hoeveel lasten tengere schouders torsen kunnen ! In de korte tijd dat Fientje zich met al die zaken heeft bemoeid, is er heel wat frisse wind door dat muffe kabinet gewaaid. Welk voorstel of initiatief Fientje ook lanceerde, het vond meestal gehoor en zelfs bijval, ook bij politieke tegenstrevers. Ik beperk me tot twee geslaagde projecten van onze bewindsvrouwe: het ARKImedes-fonds en haar streven naar duurzaam en ethisch ondernemen via FIT (Flanders Investment & Trade, de Vlaamse overheidsdienst voor export).

ARKImedes, een openbaar beleggingsfonds dat het Vlaamse klein- en middenbedrijf wil ondersteunen, ging deze week van start en groeide uit tot een klinkend succes. Op enkele uren tijd werd al 35 miljoen euro opgehaald. En Fientje’s bekommernis om ethisch verantwoord internationaal ondernemen, tja, daarvoor krijg je alleen maar de handen op elkaar.

Ondanks – of allicht dankzij – die daden van goed beleid, zit Fientje op de wip. Ze dreigt het slachtoffer te worden van de zoveelste stoelendans bij de VLD, liberaal maar vrouwhatend. Een partij vergeven van irritante ijdeltuiten van mannetjesputters die geen vrouw naast zich dulden. Laat staan, boven hen. Remember Annemie Neyts, eerst met een rake rechtse uit de voorzittersstoel gemept, en vervolgens zwaar vernederd op de Europese kieslijsten. En voor wie zou Fientje de baan moeten ruimen, wanneer we De Morgen mogen geloven ? Voor Jean-Marie Dedecker. De brulboei uit Oostende, berucht om zijn botte one-liners. Een man die vindt dat we met z’n allen straffeloos tegen 180 per uur over de autoweg mogen razen. En die vrouwen nog het liefst vergelijkt met de uitlaatpijp van zijn bolide: hoe heter, hoe beter.

Ironisch genoeg loopt er nu in Mechelen, de thuisstad van VLD-voorzitter Bart Somers, een fraaie kunsthappening met als titel “Stad in vrouwenhanden” en opgehangen rond twee grote dames uit de 16de eeuw: Margareta van York en Margareta van Oostenrijk. Hoe lang zal Bartje dit dulden ?

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Hi !.
You may , probably very interested to know how one can manage to receive high yields .
There is no initial capital needed You may start to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you need
AimTrust incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with affiliates everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become a happy investor?
That`s your choice That`s what you really need!

I`m happy and lucky, I began to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to select a proper companion utilizes your funds in a right way - that`s AimTrust!.
I earn US$2,000 per day, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to start , just click this link http://dunejamuwu.freewebsitehosting.com/bekodubo.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to become rich

december 19, 2009 10:05 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage