donderdag, december 15, 2005

Always Coca Cola

Mijn tweede erfgenaam in rij (16) volgt een opleiding die iets met gastronomie en toerisme te maken heeft. Laat hem zijn gang maar gaan: we dagdromen nu al van uitgebreide vijfgangenmenu’s en snoepreisjes die ons later te beurt zullen vallen. Tegen kostprijs, dat spreekt. Vorige week toog hij in schoolverband naar een klasserestaurant hier in de buurt, waar hij en zijn kompanen een uitgebreide maaltijd kregen voorgeschoteld. Met aperitief, witte en rode wijn naar believen. Voor de luttele som van 20 euro. In de Verenigde Staten zou zoiets ongetwijfeld een storm van protest hebben ontketend. Nog niet zo lang geleden kreeg daar een leraar Frans de bons omdat ie, tijdens een schooltrip naar Frankrijk, zijn leerlingen de prille beginselen van het wijnproeven had bijgebracht. Ouders furieus, teacher sacked.

Wat een zielige bende hysterische hypocrieten. Nu, ik ben absoluut geen Yankee basher, maar voor een dergelijk schijnheilig vertoon past slechts één straf: schurft. Of op z’n minst netelroos met gore gezwellen. In één moeite door ook toegewenst aan al die Amerikanen die terzelfder tijd rabiaat anti-abortus èn pro doodstraf zijn. Of die struikelen over een nauwelijks zichtbare tepel of bilronding in een film maar hoegenaamd geen graten zien in prenten waar de kogels en hersenklodders je in surround sound rond de oren vliegen. En de waanzin blijft maar toenemen, daar over de plas: vandaag nog gelezen dat er in de USA steeds meer stemmen opgaan om geen kinderen meer toe te laten tot films waarin een saffie of sigaar wordt opgestoken. En het gaat al zo slecht met de Amerikaanse filmindustrie…

Waar ik een punt van wil maken, is dit: die preutse puriteinen maken zich terminaal druk over slempende en paffende jongeren, maar intussen hebben ze toch maar het grootste gif op de wereld losgelaten. Coca Cola.

Niet alleen een verslavende dikmaker, maar ook de grootste zooi denkbaar. Ga er even voor zitten, hier volgen enkele onthutsende feiten over dit spul dat velen onder ons dagelijks en achteloos naar binnen kiepen:
  • In verschillende staten van de USA nemen verkeerspatrouilles Coca-Cola mee om het bloed van het wegdek te schuren na een ongeval.
  • Tip om uw WC te reinigen: giet een blik Cola in de pot, laat even intrekken en spoel door. Alle vlekken zijn gegarandeerd weg.
  • Hardnekkige roestvlekken op je fraaie chromen bumper ? Die wrijf je weg met een stukje aluminiumfolie dat je eerst overvloedig in Cola hebt gedrenkt.
  • Hopeloze vetvlekken op je favoriete jeans of jurk ? Gewoon een blik Cola in je wasautomaat gieten, en hopsakee, spic & span !
  • In-house nieuws: vrachtwagens die Coca Cola vervoeren, dragen verplicht het waarschuwingslabel "Gevaarlijk transport". En verdelers van Coca Cola geven ootmoedig toe dat ze al jarenlang Cola gebruiken om de motor van hun vrachtwagens te reinigen.
  • Helemaal verontrustend nieuws: enkele jaren geleden werd in Duitsland onderzoek gevoerd naar de oorzaken van osteoporose (botontkalking of Knochenschwund in het Duits, heerlijk woord) bij kinderen van 10 jaar, een hoogst uitzonderlijk fenomeen op die leeftijd. Wat bleek ? Alles was terug te voeren op een bovenmatige consumptie van Coca Cola dat nu eenmaal fosforzuur bevat. Een goedje met een pH-waarde van 2.8 waarmee een stukje vingernagel in ongeveer 4 uur kan worden opgelost. En dat het calcium uit onze botten steelt waar we bij staan.
  • Een laatste tip: haal het nooit in je hoofd om je tanden met Cola te poetsen. Het gruwelbeeld dat volgt, lijkt nog het meest op de Grotten van Han !

Always Coca-Cola ? Ik bedank er feestelijk voor.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage